Jdi na obsah Jdi na menu

Historie klubu

Invictus 2011 je dílem 4 nadšenců, kteří se v roce 2011 nadchli pro nápad založení vlastního futsalového klubu. Cesta to byla nesmírně složitá, ale partě mladých kluků, kterými byli Marek Adamec, Jakub Čespiva, Filip Hrbek a Petr Zálešák, se to po velkém snažení povedlo. 

Z počátku to vypadalo beznadějně, startovné do Havířovské futsalové ligy totiž v té době bylo 15 000 Kč, což byla pro mladé studující kluky nepředstavitelná částka. Díky tehdejšímu předsedovi HFL, panu Svorníkovi, bylo ale možné částku zaplatit nadvakrát a Invictus tedy mohl v září roku 2011 nastoupit do své první sezony Havířovské futsalové ligy.
Ta neprobíhala podle představ a na první gól se čekalo opravdu dlouhých 11 zápasů. Podařilo se ho vstřelit Petru Zálešákovi a zapsal se tak do historie Invictu jako první střelec. 
První výhra přišla ještě později, a to až ve druhé sezoně. V první sezoně se Invictu podařilo vyhrát pouze kontumačně kvůli nedovoleným startům v týmu Horní Suché. 


010920111949.jpg
Nově zrekonstruovaná hala Slavie, ve které Invictus hraje utkání HFL.

Na týmové poradě v den založení klubu byl také zvolen kapitán, kterým je dodnes Jakub Čespiva, hlavní zakladatel a otec Invictu. 

Invictus se za dobu své existence neustále zlepšuje a je třeba podotknout, že je jednoznačně nejmladším a nejméně zkušeným týmem v HFL již od své první sezony. A nejdůležitější je, že se v něm pohybuje pořád ta stejná parta kamarádů, která byla u samotného počátku klubu. Zbytek týmu prošel poněkud razantní proměnou, ale zdravé jádro zůstalo a plánuje zůstat až do posledního výdechu Invictu. 

Proč vlastně Invictus? Invictus je odvozeno z latinského neporazitelný. Kdo nás zná, tak ví, že tohle pojmenování je vzhledem k našim výsledkům poněkud směšné, ale my doufáme, že svému jménu jednou dostojíme!
Volba jména proběhla v dřívejší klubovně, kterou pro Invictus byla hospoda na Nábřeží U Sváti, ale pro nás se stala hospodou U Koníčka, dnes již bohužel nefungující. 


bez-nazvu.png
Prostory bývalé hospody "U Koníčka", kde se zrodil Invictus.

O klubové logo se postaral jeden ze zakladatelů, Filip Hrbek. Do nynější i dalších podob ho ovšem dostal další ze zakladatelů Petr Zálešák, který se nyní stará o veškerou grafiku Invictu.